Preflex_PreflexSafe

Altijd AREI Proof met Preflex en Preflex SAFE

In het Arei wordt sinds 1/06/2020 voor de installaties met voorbedrade flex een belangrijk onderscheid gemaakt tussen installaties verzonken in de muur, in opbouw of in holle wanden. Maar, welke flex gebruik je nu juist wanneer? Ontdek er alles over. 

herobanner Equans The View

REDDY INBOUWDOZEN: HET GEHEIM ACHTER EQUANS' SUCCESVOLLE INSTALLATIEPROJECTEN

De stadswijk Tweewaters in Leuven begint stilaan vorm te krijgen. Momenteel wordt er door DCA Woonprojecten hard gewerkt aan de bouw van een luxe appartementencomplex: The View. Een groot project waarbij alles tot in de puntjes wordt afgewerkt.

Villa Horebeke installatie

Een kwalitatieve installatie - 4 redenen waarom villa Horebeke het heeft!

In Korsele bouwt Roos aan een gloednieuwe villa. LW Electrics uit Lochristi werd voor dit project aangesteld als installateur. Een interessant project waarbij Roos kiest voor Wienerberger bakstenen en LW Electrics voor Pipelife oplossingen op vlak van elektro.

Pilootproject Maurik KERA.Port

KERA.PORT WORDT NA 7 JAAR INTENSIEF GEBRUIK TERUG OPGEGRAVEN

In de Nederlandse gemeente Buren wordt een keramische toezichtsput na 7 jaar in gebruik, terug opgegraven. Het project breidt uit en daarom wordt de KERA.Port eindput vervangen door een nieuwe KERA.Port met een extra aansluiting. Maar, hoe ziet de put er na 7 jaar intensief gebruik uit?

Water pouring in woman hand on nature background, environment issues

Waarom een gescheiden rioolstelsel?

Een gescheiden rioolstelsel is wettelijk verplicht. Maar, waarom? Wat zijn de voordelen én wanneer is het verplicht? Ontdek er alles over in dit artikel.

VLARIO 23

Pipelife op VLARIO-dag 2023

Dinsdag 28 maart is het zover: VLARIO-dag. De beurs waardoor u terug helemaal op de hoogte bent van het laatste nieuws rond het afvalwater- en hemelwaterbeheer. Wij zijn hier ook aanwezig. Kom langs bij onze stand 49-51-53. Hopelijk tot dan! 

Villabouw Dumobil Kijkwoning

Moderne architectuur vraagt om Preflex oplossingen

Electra Conctractors Waregem is momenteel druk bezig met de bekabeling van een energiezuinige kijkwoning van Dumobil te Erpe Mere. Een interessant project waarbij zowel Preflex The Original als Preflex Safe worden toegepast. Project Manager Buildings - Kristof Erauw - nam een kijkje achter de schermen.

Verkaveling De Klinge

Dirk Ingels Electrotechniek: 'Nieuwe kleuren op voorbedrade buizen zijn schot in de roos'

In Stekene is Dirk Ingels Electrotechniek gestart met de bekabeling van verkaveling De Klinge. Voor dit project zijn ze verantwoordelijk voor de gehele installatie van verlichting tot en met netwerkbekabeling. Dirk Ingels werkt al jaren met Preflex The Original en doet dit met een reden. 

Animali Halle

INSTALLATEUR VAN DER BIEST VERTROUWT OP PREFLEX SAFE

"Voor deze werf hebben wij gekozen voor Preflex Safe conform het AREI", vertelt Van Der Biest. Preflex SAFE is een volledig assortiment van voorbedrade buizen dat bekend staat om zijn halogeenvrije draad- en kabelcombinaties. Doordat ze minimaal voldoen aan de CPR klasse Cca s1a1, staan ze garant voor een gemakkelijke, snelle en brandveilige installatie. 

Preflex sign Ninove

Preflex kleurt je installatie

Al meer dan dertig jaar verlicht Preflex het werk van de elektro-installateur. Vandaag zijn de Preflex voorbedrade buizen een essentieel onderdeel van elke elektrische installatie. Dit familiebedrijf van weleer is uitgegroeid van een specialist en marktleider in voorbedrade buizen naar een totaalaanbieder van oplossingen voor de elektro-installateur. 

Preflex color

Preflex kleurt je installatie

Om elektroleidingen gemakkelijker te herkennen en identificeren, lanceert Preflex, de elektro specialist binnen de Pipelife groep, voorbedrade buizen in zeven duidelijk herkenbare kleuren. 

Rioolrenovatie Verviers DURA.PC

Opvallend rioolrenovatie project gestart in Verviers

Sinds begin oktober vindt er in Verviers een rioolrenovatie project plaats van 650m. De vloei was door de jaren heen beschadigd waardoor er putjes ontstonden met verstoppingen als gevolg. Neem een kijkje op dit project! 

Vergroening speelplaats

Nuttige ecologische toepassing van afgekeurde buizen

In totaal ontstaat er meer dan 2.000 vierkante meter groen op de verschillende Hasseltse speelplaatsen. Met meer natuurlijke schoolomgevingen verhoogt de stedelijke veerkracht tegen een veranderd klimaat. Hierbij mogen verschillende recuperatiematerialen niet ontbreken. 

Steinzeug-Keramo & Pipelife betreden voortaan de inframarkt als totaaloplosser

Op maandag 30 mei tijdens de IFAT beurs te München werd het nieuws aangekondigd dat we de krachten bundelen en voortaan verder onder de gezamenlijke naam Pipelife Infra de markt gaan betreden. Benieuwd naar deze samenwerking? Lees er alles over. 

PIP_BE_Nastassia_Geerts

Werknemers aan het woord: meet Nastassia!

Hoe is het om te werken bij Pipelife Infra? Lees hier het interview 1 van onze collega's: Nastassia. 

master3plus_project_vossemeren6

Vakantiewoningen Centerparcs De Vossemeren kiest voor Master 3 Plus

Sinds eind vorig jaar vindt er bij Centerparcs "De Vossemeren" een totaalrenovatie plaats. De firma Woutim koos voor dit project heel bewust voor het Master 3 Plus systeem van Pipelife. 

Kapotte buizen omgebouwd tot trommels

pipelife zet in op alternatieve manieren om circulaire economie te boosten

Bij Pipelife streven we naar allerlei manieren om de afvalberg zo veel mogelijk te verkleinen. Een flinke uitdaging als kunststoffabrikant zijnde. Toch blijven we met een open blik zoeken naar manieren en  houden we nauwkeurig in de gaten waar het restafval van de PVC, PP en PE belandt. 

foto zandbergstraat pipe be

Wereldwaterdag: schoon, zuiver en lekker drinkwater voor iedereen

Graag nemen we vandaag even de tijd om een actueel drinkwater project in de kijker te zetten. Een aantal weken geleden werd er in de Zandbergstraat te Hoogstraten 4 770m aan PVC Platisdro drukleidingen geleverd. 

PP Pragma geo

Het Turnhouts Vennengebied en Pipelife slaan de handen ineen

Het Turnhouts Vennengebied staat bekend als een prachtig natuurgebied van meer dan 200ha. De vele vennen, heide en graslanden vragen om een duurzame oplossing bij de aanleg van een nieuwe parkeerhaven. 

Nieuws_Sewage_Project_Den Haag

Pipelife voorkomt wateroverlast op kwetsbare locaties

Van een eerste generatie infiltratiekratten tot een waterbeheersysteem. Dat is kortweg de ontwikkeling die Pipelife, een van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, de afgelopen jaren heeft ingezet om tot effectief regenwaterbeheer te komen.

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.