5000 PREFLEX INBOUWDOZEN VERWERKT IN HET PROJECT STENEHOF

Op een boogscheut van het domein de Schorre bevindt zich Stenehof. Bouwheer Condor schakelde Electra Contractors in voor de elektriciteitswerken van dit grootschalig project. De installateur kiest voor de Preflex inbouwdoos die altijd past en installeert in Stenehof maar liefst 5000 stuks.

biodiversiteitsdag Hasselt

Van insectenhotel tot wildbloementuin: Pipelife bio-ambassadeurs in actie

Op Wereld Biodiversiteitsdag laten we onze biodiversiteitsambassadeurs aan het woord. Lees alles over hun motivatie, de laatste vorderingen en de initiatieven die nog op tafel liggen!

project malle render

Iconisch sportcafé in Malle krijgt nieuwe bestemming, met Pipelife

Het voormalige café “Sportlokaal” in Malle ondergaat een totaalrenovatie en wordt onderdeel van een multifunctioneel pand. OG installatietechnieken vertrouwde op Master3Plus voor de aanleg van de binnenriolering. Voor de elektro installatie werd gekozen voor Preflex voorbedrade buizen.

Close-up of plastic polymer granules. hand hold Polymer pellets. polymer plastic. compound polymer.

Alle voordelen van PP voor binnenriolering op een rij

Duurzaamheid wint meer en meer aan belang als het op bouwen en verbouwen aankomt. Polypropyleen is dankzij zijn unieke eigenschappen, een goede materiaalkeuze voor jouw binnenrioleringsysteem.  

wereldwaterdag 2024

Wereldwaterdag: het belang van goed regenwaterbeheer

Steeds vaker krijgen we te maken met intense regenbuien en periodes van extreme droogtes. Nu, meer dan ooit, onderstreept de klimaatverandering het belang van efficiënt regenwaterbeheer. 

VLARIO-dag 2024 Casino

VLARIO-dag 2024

Op 26 maart 2024 vindt VLARIO-dag opnieuw plaats. Kom langs op de Pipelife-stand 41-43 en krijg antwoorden op al uw vragen rond materiaalkeuzes in de rioleringswereld.

internationale vrouwendag

Vrouwelijk talent in de maakindustrie

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Bij Pipelife groeit het aantal vrouwelijke werknemers elk jaar over de hele lijn en in management functies. In 2023 was 1 op 6 Belgische werknemers een vrouw. Jobs in de maakindustrie wordt steeds aantrekkelijker voor vrouwen!

preflex met glasvezelkabel

Klaar voor de databekabeling van morgen, dankzij Preflex met glasvezelkabel

Woningen en appartementen in fiberzones worden nu al klaar gemaakt voor het internet van de toekomst. Met de Preflex voorbedrade buizen met glasvezelkabel zorg jij voor een data-installatie die vlot aangesloten kan worden op het fibernetwerk.

rioolrenovatie meer dan leidingen

Vergeten we geen cruciaal element in het rioleringspatrimonium?

In een gezamenlijke inspanning brengen de Vlaamse rioolbeheerders het rioleringsnetwerk in kaart door een uitgebreide inspectie van het rioleringspatrimonium. Hoewel dit een stap in de goede richting is, wordt een cruciaal element vaak over het hoofd gezien: de rioleringsputten.

Stockage m3+ kalmthout

Master3Plus, een blik achter de schermen

Aan de rand van de Kalmthoutse heide huist de Belgische productie van Master3Plus, het akoestisch binnenriolering systeem van Pipelife. We gunnen je een blik achter de schermen van idee tot productie en geven een overzicht van de nieuwigheden in het Master3Plus assortiment.

Sint-Lenaarts_BE_Master3Plus

Totaalproject met Pipelife producen in Sint-Lenaarts

In Sint-Lenaarts werd onlangs hard gewerkt aan de verbouwing van een residentiële villa. OG Installatietechnieken koos voor dit project voor de geluidsarme binnenriolering Master3Plus van Pipelife. Deze villa bevat 85m aan buis en zo'n 95 fittingen uit het Master3Plus binnenrioleringsassortiment.  Voor de aanleg van de elektro installatie werd gekozen voor de Preflex voorbedrade buizen.

Pipelife christmas greeting 2023

Sluitingsdagen eindejaarsperiode 2023

De regen wordt heviger, de wind straffer en de dagen korter – hallo, eindejaarsperiode! Met het einde van het jaar in zicht kijken wij voorzichtig uit naar de aankomende feestdagen. Pipelife wenst u alvast een schitterende tijd toe vol warme en onvergetelijke momenten!

Om ervoor te zorgen dat u het nieuwe jaar met een gerust hart kunt beginnen, informeren we u graag over onze sluitingsdagen:  

parkview project - overview

3 PREFLEX OPLOSSINGEN IN 1 PROJECT: PARKVIEW

We gunnen je een blik achter de schermen bij het grootschalig appartementencomplex ParkView in Boom. Een plek waar stad en natuur samenkomen en waar een mini dorp tot leven komt. De BEN wooneenheden zijn verdeeld over vier gebouwen, goed voor een totale oppervlakte van 7486m². Jansen Energy Solutions kiest voor projecten van deze omvang voor een combinatie van 3 Preflex oplossingen.

Pipelife_trenchless_Project_oostakker_group

Gres doorpersbuizen in Oostakker verminderen verkeershinder en beschermen het grondwater

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt de N70 heraangelegd. Farys maakt van de wegenwerken gebruik om hier een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. Er wordt hier gekozen voor een sleufloze uitvoering met de KERA.Drive gres doorpersbuizen.

voordelen doorpers

de duurzame voordelen van doorperstechnieken

Hoe optimaliseren we de Belgische rioleringen zonder het milieu te beschadigen en de overlast tot een minimum te beperken? Doorpersingen! Deze methoden voor het aanleggen van leidingen onder de grond bieden aanzienlijke voordelen in vergelijking met traditionele graafwerkzaamheden. 

Residentie Rietvink

Kwalitatieve installatie met Preflex voor Residentie Rietvink

Op wandelafstand van het centrum van Tremelo wordt Residentie Rietvink gebouwd. Electro Corbeels werd ingeschakeld voor de elektriciteitswerken van deze 10 moderne BEN appartementen. Voor de aanleg van elektro installaties kiezen zij sinds kort voor Preflex.

Pipelife op Aquarama

BEZOEK ONS OP AQUARAMA 2023

Op 19 oktober 2023 vindt Aqurama 2023 plaats. Kom langs op de Pipelife-stand nr. 108 en krijg antwoorden op al uw vragen rond drinkwaterleidingssystemen in HDPE en PVC.

P1467-DYLS-CONSTRUCT-BOL-16-Bondgenotenlaan-58-Leuven_Cam-030_20210625-medium

Gigantisch studentencomplex 'YOU' kiest voor Preflex SAFE elektro installatie

Onlangs is in hartje Leuven het gloednieuwe studentencomplex ‘YOU’ uit de grond gestampt. Installateur Eluxa is verantwoordelijk voor de complete installatie van de 104 studentenkamers en kiest voor Preflex SAFE conform het AREI.

Overwork. Tired man in bright vest taking off his protective helmet and touches face with hand standing near pile of bricks at construction site on fine day

10 Verkoelende tips voor op een té warme werf

Op de werf hou je liever niet alleen het hoofd, maar ook je lichaam koel. Dat is niet alleen belangrijk voor je eigen comfort, maar ook voor je veiligheid en productiviteit. We geven je graag 10 tips mee voor een warme dag op de werf: 

Drenching downpour rain storm water is overflowing off the tile shingle roof - streaming, rushing and splashing out over the overhanging eaves trough aluminum roof gutter system on a suburban residential colonial style house near Rochester, New York State, USA during a torrential mid-summer July downpour.

De kracht van goed regenwaterbeheer

Het efficiënt beheren van regenwater biedt tal van voordelen. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom een goed regenwaterbeheer belangrijk is.

Image picture

7 tips om meer kraanwater te drinken

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we regelmatig te maken hebben met hoge temperaturen. Tijdens deze warme dagen is een goede hydratatie essentieel voor onze gezondheid. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg hydrateert? Ontdek het hier. 

Adult and child hands holding paper cut water drop, World Water Day,  Clean water and sanitation, CSR, save water,  ecology concept

De verborgen voordelen van kraanwater

Gehecht aan je favoriete watermerk? Misschien is vandaag een goed moment om deze gewoonte te doorbreken en te kiezen voor kraantjeswater. Klik hier om te ontdekken waarom. 

Familie am Strand

Zomerverlof 2023

Vind hier de sluitingsdagen terug van de verschillende vestigingen van de Pipelife groep. 

Residentie Theo

AREI-PROOF ÉN BEN INSTALLEREN MET PREFLEX EN PREFLEX SAFE

BEN-appartementen maken gebruik van geavanceerde bouwtechnieken. Momenteel werkt Celektro Elektriciteitswerken aan een BEN appartementencomplex genaamd Residentie Theo. Celektro Elektriciteitswerken heeft het complex voorzien van een veilige installatie met behulp van Preflex, Preflex SAFE en Reddy inbouwdozen.

Preflex_PreflexSafe

Altijd AREI Proof met Preflex en Preflex SAFE

In het Arei wordt sinds 1/06/2020 voor de installaties met voorbedrade flex een belangrijk onderscheid gemaakt tussen installaties verzonken in de muur, in opbouw of in holle wanden. Maar, welke flex gebruik je nu juist wanneer? Ontdek er alles over. 

herobanner Equans The View

REDDY INBOUWDOZEN: HET GEHEIM ACHTER EQUANS' SUCCESVOLLE INSTALLATIEPROJECTEN

De stadswijk Tweewaters in Leuven begint stilaan vorm te krijgen. Momenteel wordt er door DCA Woonprojecten hard gewerkt aan de bouw van een luxe appartementencomplex: The View. Een groot project waarbij alles tot in de puntjes wordt afgewerkt.

Villa Horebeke installatie

Een kwalitatieve installatie - 4 redenen waarom villa Horebeke het heeft!

In Korsele bouwt Roos aan een gloednieuwe villa. LW Electrics uit Lochristi werd voor dit project aangesteld als installateur. Een interessant project waarbij Roos kiest voor Wienerberger bakstenen en LW Electrics voor Pipelife oplossingen op vlak van elektro.

Pilootproject Maurik KERA.Port

KERA.PORT WORDT NA 7 JAAR INTENSIEF GEBRUIK TERUG OPGEGRAVEN

In de Nederlandse gemeente Buren wordt een keramische toezichtsput na 7 jaar in gebruik, terug opgegraven. Het project breidt uit en daarom wordt de KERA.Port eindput vervangen door een nieuwe KERA.Port met een extra aansluiting. Maar, hoe ziet de put er na 7 jaar intensief gebruik uit?

Water pouring in woman hand on nature background, environment issues

Waarom een gescheiden rioolstelsel?

Een gescheiden rioolstelsel is wettelijk verplicht. Maar, waarom? Wat zijn de voordelen én wanneer is het verplicht? Ontdek er alles over in dit artikel.

VLARIO 23

Pipelife op VLARIO-dag 2023

Dinsdag 28 maart is het zover: VLARIO-dag. De beurs waardoor u terug helemaal op de hoogte bent van het laatste nieuws rond het afvalwater- en hemelwaterbeheer. Wij zijn hier ook aanwezig. Kom langs bij onze stand 49-51-53. Hopelijk tot dan! 

Villabouw Dumobil Kijkwoning

Moderne architectuur vraagt om Preflex oplossingen

Electra Conctractors Waregem is momenteel druk bezig met de bekabeling van een energiezuinige kijkwoning van Dumobil te Erpe Mere. Een interessant project waarbij zowel Preflex The Original als Preflex Safe worden toegepast. Project Manager Buildings - Kristof Erauw - nam een kijkje achter de schermen.

Verkaveling De Klinge

Dirk Ingels Electrotechniek: 'Nieuwe kleuren op voorbedrade buizen zijn schot in de roos'

In Stekene is Dirk Ingels Electrotechniek gestart met de bekabeling van verkaveling De Klinge. Voor dit project zijn ze verantwoordelijk voor de gehele installatie van verlichting tot en met netwerkbekabeling. Dirk Ingels werkt al jaren met Preflex The Original en doet dit met een reden. 

Animali Halle

INSTALLATEUR VAN DER BIEST VERTROUWT OP PREFLEX SAFE

"Voor deze werf hebben wij gekozen voor Preflex Safe conform het AREI", vertelt Van Der Biest. Preflex SAFE is een volledig assortiment van voorbedrade buizen dat bekend staat om zijn halogeenvrije draad- en kabelcombinaties. Doordat ze minimaal voldoen aan de CPR klasse Cca s1a1, staan ze garant voor een gemakkelijke, snelle en brandveilige installatie. 

Preflex sign Ninove

Preflex vaart onder de Pipelife vlag

Al meer dan dertig jaar verlicht Preflex het werk van de elektro-installateur. Vandaag zijn de Preflex voorbedrade buizen een essentieel onderdeel van elke elektrische installatie. Dit familiebedrijf van weleer is uitgegroeid van een specialist en marktleider in voorbedrade buizen naar een totaalaanbieder van oplossingen voor de elektro-installateur. 

Preflex color

Preflex kleurt je installatie

Om elektroleidingen gemakkelijker te herkennen en identificeren, lanceert Preflex, de elektro specialist binnen de Pipelife groep, voorbedrade buizen in zeven duidelijk herkenbare kleuren. 

Rioolrenovatie Verviers DURA.PC

Opvallend rioolrenovatie project gestart in Verviers

Sinds begin oktober vindt er in Verviers een rioolrenovatie project plaats van 650m. De vloei was door de jaren heen beschadigd waardoor er putjes ontstonden met verstoppingen als gevolg. Neem een kijkje op dit project! 

Vergroening speelplaats

Nuttige ecologische toepassing van afgekeurde buizen

In totaal ontstaat er meer dan 2.000 vierkante meter groen op de verschillende Hasseltse speelplaatsen. Met meer natuurlijke schoolomgevingen verhoogt de stedelijke veerkracht tegen een veranderd klimaat. Hierbij mogen verschillende recuperatiematerialen niet ontbreken. 

Steinzeug-Keramo & Pipelife betreden voortaan de inframarkt als totaaloplosser

Op maandag 30 mei tijdens de IFAT beurs te München werd het nieuws aangekondigd dat we de krachten bundelen en voortaan verder onder de gezamenlijke naam Pipelife Infra de markt gaan betreden. Benieuwd naar deze samenwerking? Lees er alles over. 

PIP_BE_Nastassia_Geerts

Werknemers aan het woord: meet Nastassia!

Hoe is het om te werken bij Pipelife Infra? Lees hier het interview 1 van onze collega's: Nastassia. 

master3plus_project_vossemeren6

Vakantiewoningen Centerparcs De Vossemeren kiest voor Master 3 Plus

Sinds eind vorig jaar vindt er bij Centerparcs "De Vossemeren" een totaalrenovatie plaats. De firma Woutim koos voor dit project heel bewust voor het Master 3 Plus systeem van Pipelife. 

Kapotte buizen omgebouwd tot trommels

pipelife zet in op alternatieve manieren om circulaire economie te boosten

Bij Pipelife streven we naar allerlei manieren om de afvalberg zo veel mogelijk te verkleinen. Een flinke uitdaging als kunststoffabrikant zijnde. Toch blijven we met een open blik zoeken naar manieren en  houden we nauwkeurig in de gaten waar het restafval van de PVC, PP en PE belandt. 

foto zandbergstraat pipe be

Wereldwaterdag: schoon, zuiver en lekker drinkwater voor iedereen

Graag nemen we vandaag even de tijd om een actueel drinkwater project in de kijker te zetten. Een aantal weken geleden werd er in de Zandbergstraat te Hoogstraten 4 770m aan PVC Platisdro drukleidingen geleverd. 

PP Pragma geo

Het Turnhouts Vennengebied en Pipelife slaan de handen ineen

Het Turnhouts Vennengebied staat bekend als een prachtig natuurgebied van meer dan 200ha. De vele vennen, heide en graslanden vragen om een duurzame oplossing bij de aanleg van een nieuwe parkeerhaven. 

Nieuws_Sewage_Project_Den Haag

Pipelife voorkomt wateroverlast op kwetsbare locaties

Van een eerste generatie infiltratiekratten tot een waterbeheersysteem. Dat is kortweg de ontwikkeling die Pipelife, een van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, de afgelopen jaren heeft ingezet om tot effectief regenwaterbeheer te komen.

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.