Opvallend rioolrenovatie project gestart in Verviers

27 oktober 2022 | 3 min lezen

rioolrenovatie in verviers

In Rue d'Ensival vinden er sinds begin oktober renovatiewerken in het rioolsysteem plaats. In het huidige bemetste rioolnetwerk waren er door de jaren heen kleine putjes in de vloei ontstaan waardoor deze niet langer egaal was. Deze kleine verzakkingen brengen het grote nadeel van plaatselijke ophopingen met zich mee. Hoog tijd dus voor een rioolrenovatie vond de stad Verviers. 

dura.pc - gedeeltelijke rioolrenovatie

Op de planning staat om circa 650m aan riolering te renoveren. Bij Pipelife Infra zijn we verantwoordelijk voor het renoveren van de vloei. "Omdat deze riolering onder een grote helling is gelegen, hebben we samen met het studiebureau gekozen voor Dura.PC. Het grote voordeel hiervan is de snelle plaatsing door o.a. het lichte materiaal. Hierdoor kan de riolering in werking blijven en kunnen we de hinder voor de omgeving tot het minimum beperken. De installatie van Dura.PC verloopt trouwens volledig langs de toezichtputten zelf. Dit maakt dat er niets van bijkomende apparatuur moet worden voorzien, bovendien moet er dus ook niets worden opengebroken", vertelt Stephan Lienard - Account Manager, Rioolrenovatie & projects. 

chemische resistentie h2s

De snelle plaatsing, het lichte materiaal en de gemakkelijke installatie a.d.h.v. de bestaande toezichtputten zijn niet de enige voordelen van Dura.PC. Zo is het renovatiemateriaal volledig resistent tegen H2S gassen. Deze schadelijke bacterieën ontstaan dikwijls in bemetste rioleringssystemen. Helaas gaan beton en zuren niet samen en hieruit vloeit het H2S gas voort. Met Dura.PC pakken we deze problematiek tot in de kern aan. Ontdek hier meer info over deze schadelijke gassen. 

 

Voor dit project wil Pipelife Infra graag Smet bedanken voor de mooie samenwerking. Deze werken lopen nog tot en met volgende week. 


Oplossing in de kijker

Gerinneauskleidung DURA.PC

Dura.PC

Voor dit project maakte men gebruik van Dura.PC. Benieuwd naar deze oplossing? Ontdek er alles over. 

Uw aanspreekpunt

Stephan Lienard

Account Manager Rioolrenovatie - Projects

+32 496 265 031

Terugbellen

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.