7 tips om meer kraanwater te drinken

9 juli 2023 | 4 min lezen

Delen:

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we regelmatig te maken hebben met hoge temperaturen. Tijdens deze warme dagen is een goede hydratatie essentieel voor onze gezondheid. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg hydrateert? Een eenvoudige oplossing hiervoor is het drinken van kraantjeswater. Het is niet alleen beter voor het milieu dan gebotteld water maar het kan ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen bieden.

In dit artikel zullen we zeven eenvoudige manieren bespreken om meer kraanwater te drinken en zo je gezondheid te verbeteren! 

Little boy drinking tap water. Little boy aged 4 is drinking tap water in sunlit bathroom.
Image picture

1. Zorg voor gemakkelijke toegang tot kraanwater

Draag altijd een herbruikbare waterfles bij je. Door een waterfles bij je te hebben, heb je altijd gemakkelijk toegang tot water. Neem water mee tijdens wandelingen, uitstapjes naar het strand of park, en zelfs tijdens autoritten. Kies een fles die je handig vindt en vul deze regelmatig bij. 

2. Geef het een smaakje

Vind je het moeilijk om gewoon kraanwater te drinken vanwege de neutrale smaak? Voeg dan een vleugje smaak toe. Je kunt een schijfje citroen, limoen, komkommer of een paar muntblaadjes aan je glas water toevoegen. Infusies geven een verfrissende twist aan je drinkwater en maakt het lekkerder.

3. Vervang andere dranken 

Vervang suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensap door kraanwater. Dit is niet alleen gezonder, maar bespaart ook geld.

4. Stel doelen

Stel dagelijkse drinkdoelen voor jezelf. Dit kan bijvoorbeeld zijn om elke twee uur een glas water te drinken of om een bepaald aantal glazen per dag te halen. Door concrete doelen te stellen, motiveer je jezelf om regelmatig kraanwater te drinken en zorg je ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft.

5. Maak er een gewoonte van

Probeer van het drinken van kraanwater een dagelijkse gewoonte te maken. Dit kun je doen door een vast tijdstip aan te houden, zoals een glas water bij het opstaan, voor elke maaltijd of voor het slapengaan. Door het in je dagelijkse routine op te nemen, wordt het een automatisme en drink je onbewust meer kraanwater.

6. Leer de voordelen kennen

Informeer jezelf over de voordelen van voldoende water drinken. Water hydrateert niet alleen je lichaam, maar het ondersteunt ook de spijsvertering, bevordert de concentratie, verbetert de huidgezondheid en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Door bewust te zijn van deze voordelen, ben je meer geneigd om kraanwater te drinken. 

7. INstalleer een water app

Vergeet je soms om water te drinken? Installeer dan een app die je eraan herinnert dat het tijd is voor een glas water. ‘Waterlogged’ bijvoorbeeld geeft je een seintje als het tijd is om een slokje te nemen. Een alternatief voor Waterlogged is om eenvoudigweg een alarm in te stellen op je telefoon. Zo word je eraan herinnert om regelmatig water te drinken.

 

Maak van het drinken van kraanwater een prioriteit en geniet van de voordelen voor je gezondheid, portemonnee en welzijn. Als producent van drinkwaterleidingsystemen streeft Pipelife naar de beschikbaarheid van lekker en betrouwbaar drinkwater voor iedereen. Meer weten over de Pipelife drinkwateroplossingen? Klik dan hier. 


Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.