De verborgen voordelen van kraanwater

22 maart 2024 | 4 min lezen

Delen:

Gehecht aan je favoriete watermerk? Misschien is vandaag een goed moment om deze gewoonte te doorbreken en te kiezen voor kraantjeswater. Het is veilig, maakt een verschil in je portemonnee en het is bovendien overal te verkrijgen. Ook het milieu zal je dankbaar zijn. Met kraanwater omzeil je namelijk kilo's verpakkingen en vrachten transport.

In dit artikel zullen we de verborgen voordelen van kraanwater verkennen en waarom het dé slimme keuze is voor zowel jou als de samenleving.

Adult and child hands holding paper cut water drop, World Water Day,  Clean water and sanitation, CSR, save water,  ecology concept

Duurzaamheid

Kraanwater is een duurzame keuze. In tegenstelling tot gebotteld water, dat vaak wordt verpakt in plastic flessen die bijdragen aan de plasticvervuiling, is kraanwater direct beschikbaar uit de (Pipelife) waterleiding. Door kraanwater te drinken, verminder je je ecologische voetafdruk en help je de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Bovendien vereist het transporteren van gebotteld water over lange afstanden veel energie en draagt het bij aan de uitstoot van broeikasgassen.

GEZONDHEID

Kraanwater wordt strikt gecontroleerd en voldoet aan strenge normen voor drinkwaterkwaliteit. Het is onderworpen aan regelmatige tests om ervoor te zorgen dat het veilig is voor consumptie. In veel gevallen is kraanwater zelfs strenger gereguleerd dan gebotteld water. Door kraanwater te drinken, vermijd je mogelijk schadelijke stoffen die aanwezig kunnen zijn in sommige gebottelde dranken, zoals toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen of chemische stoffen uit de verpakking zelf.

News Teaser Brutto Price Increase as of 1.6.2021
Water pouring in woman hand on nature background, environment issues

kostenbesparing

Een van de meest tastbare voordelen van kraanwater is de kostenbesparing. Kraanwater is aanzienlijk goedkoper dan gebotteld water. Terwijl de prijs van gebotteld water kan oplopen tot meerdere euro's per liter, is kraanwater in vergelijking een stuk goedkoper. Door over te schakelen naar kraanwater als je belangrijkste hydratatiebron, kun je aanzienlijke besparingen realiseren op je boodschappenbudget.

Gemak en toegankelijkheid

Kraanwater is altijd binnen handbereik. Of je nu thuis bent, op kantoor, in een restaurant of in een openbaar gebouw, er is vrijwel altijd toegang tot kraanwater. Dit maakt het drinken van water gemakkelijk en handig, omdat je geen zware flessen hoeft te dragen of je zorgen hoeft te maken over het bijvullen ervan.

Verbetering van de mondgezondheid

Wanneer we denken aan het behouden van een goede mondgezondheid, denken we vaak aan het poetsen van onze tanden, flossen en regelmatige tandartsbezoeken. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het belang van het drinken van kraanwater voor een gezonde mond. Kraanwater biedt verschillende verborgen voordelen die bijdragen aan het behoud van een stralende glimlach en een gezonde mond.

Kraanwater kan namelijk een positief effect hebben op je mondgezondheid. Veel gemeenten voegen namelijk fluoride toe aan het drinkwater, wat helpt bij het versterken van tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. Door kraanwater te drinken, krijg je een constante blootstelling aan fluoride, wat kan bijdragen aan de preventie van tandbederf en het behoud van gezonde tanden. 

 

Hoog tijd dus om je gehechtheid aan gebotteld water los te laten en te kiezen voor kraanwater. Kraanwater is duurzaam, gezond, kostenefficiënt, gemakkelijk verkrijgbaar en bevordert zelfs een goede mondgezondheid. Benieuwd hoe je meer kraanwater kan drinken? Klik dan hier. 

Pipelife en drinkwater

Pipelife voorziet oplossingen voor de huidige en toekomstige generaties op vlak van drinkwater. Zo voorzien we onze partners van betrouwbare drinkwatersystemen zodat een vlotte toevoer van drinkwater overal in België kan worden voorzien. Benieuwd naar meer info over de Pipelife drinkwateroplossingen? Surf nu naar Drinkwater | Pipelife.be


Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.