Pipelife Storm Water Closed
Pipelife Storm Water Open

voorkom wateroverlast met efficiënt regenwaterbeheer

Ontdek meer

Infrastructuur

Regenwaterbeheer

Verstedelijking en klimaatsveranderingen vormen een grote bedreiging voor waterbeheer wereldwijd. Een doordachte waterhuishouding is dan ook een van de grootste uitdagingen van vandaag en morgen. Pipelife bouwt mee aan een duurzame toekomst met een efficiënt regenwaterbeheer.

Waterkringloop

Uw partner op het gebied van afvalwater- drinkwater- en regenwaterbeheer. Pipelife ontwerpt en levert innovatieve systemen voor een efficiënt watermanagement. Steeds met een lange levensduur en afgestemd op uw specifieke eisen. Samen creëren we uw waterkringloop op maat.

buffering & infiltratie

De infiltratiesystemen van Pipelife bieden een doeltreffende oplossing. Onze infiltratie- en bufferingsystemen vermijden wateroverlast, vullen de grondwatertafel aan en benutten de beschikbare ruimte optimaal. Onze oplossingen

  • herleiden overtollige regenwater naar eigen watervoorraad voor hergebruik 
  • zorgen dat het resterende water snel kan infiltreren of
  • bufferen het overtollig regenwater
Composing of Semmelrock accessories Stormbox

drainage

Drainagesystemen ventileren de bodem en reguleren de afvloeiing van (regen)water. Op die manier verbeteren ze de landbouwproductie.

  •  minder waterverlies
  •  minder voedingsverlies
  • bescherming van planten tegen overmatig of stilstaand water

Ook voor grassportvelden is een goed geplaatste drainage belangrijk.

  • sterk gazon
  • snelle grasgroei
  • bestand tegen intensief gebruik door sporters 
Little boy with tubes BE

transport

Hoe transporteer je regenwater? Bij Pipelife hebben we hiervoor verschillende oplossingen. Bij grote projecten werken we met bijvoorbeeld Pragma PP. Dit type profielbuis is de robuuste reus binnen aanbod van Pipelife-leidingsystemen. Kleinere projecten? Dan kan een Pipelife PVC buis een oplossing zijn. Kortom, beide buizen zijn ontwikkeld voor de afvoer (en buffering) van regenwater.  

putten

Efficiënt regenwaterbeheer stopt niet bij het gebruik van enkel leidingen. Zo vormen putten op maat een doeltreffend onderdeel van het gehele regenwaterbeheer. Ontdek welke put voor jou van toepassing is. We bieden zowel PP PRO putten, als PVC putten aan. 


Nieuws & Projecten

PP Pragma geo

Het Turnhouts Vennengebied en Pipelife slaan de handen ineen

Om overstromingsgevaar tegen te gaan, en zo min mogelijk het Turnhouts vennengebied te beschadigen, koos men voor een waterdoorlatende oplossing. De Pipelife PP Pragma geotextiel buizen zorgen ervoor dat het water ter plaatsen infiltreert. Een veilige plek waar men de auto kan parkeren én waar de boeren nog altijd vlot langs kunnen rijden. 

A truck carrying Stormbox II infiltration crates to the installation site | Pipelife

Pipelife voorkomt wateroverlast op kwetsbare locaties

Van een eerste generatie infiltratiekratten tot een waterbeheersysteem. Dat is kortweg de ontwikkeling die Pipelife, een van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, de afgelopen jaren heeft ingezet om tot effectief regenwaterbeheer te komen.

Raineo®: the rainwater management system by Pipelife

Raineo® prevents flood and water pollution but also can function as water storage. The stored, reusable water can then be used for sanitary purposes or irrigation. Whatever way it is applied, Raineo® takes care of this valuable resource for decades.

The Raineo® system is designed for underground application. It functions under various circumstances and for diverged objectives. For this reason it allows the designer, the customer and the community to make the choice to harvest rainwater whenever and however they choose. Raineo® is designed not only for today’s needs but also for tomorrow’s world.

 

Reken op onze experts bij elke stap

Contacteer ons

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Email

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.