Preflex SAFE elektro installatie in grootschalig studentencomplex 'YOU'

30 augustus 2023 | 3 min lezen

Delen:

veilig en gemakkelijk installeren met preflex safe

Onlangs is in hartje Leuven, in opdracht van projectontwikkelaar Dyls in samenwerking met Polo Architects, het gloednieuwe studentencomplex ‘YOU’ uit de grond gestampt. Het betreft een stijlvol gebouw van 104 studentenstudio’s en studentenkamers dicht bij de campus. Alle studentenstudio’s zijn voorzien van een volledig uitgeruste kitchenette. Kookplaat, dampkap, combi-oven en spoelbak. Installateur Eluxa is verantwoordelijk voor de complete installatie en kiest voor Preflex SAFE conform het AREI.

P1467-DYLS-CONSTRUCT-BOL-16-Bondgenotenlaan-58-Leuven_Cam-030_20210625-medium
P1467-DYLS-CONSTRUCT-BOL-16-Bondgenotenlaan-58-Leuven_Cam-029_20210608-small

arei-proof installeren met preflex safe

Voor de aanleg van de elektro-installatie heeft Eluxa gekozen voor onze halogeenvrije elektro-installatie, Preflex SAFE. Volgens het AREI ben je in België namelijk verplicht om bij plaatsing van voorbedrade buizen in holle wanden, voor een bedrading van minimum CPR-klasse Cca te kiezen.

Preflex SAFE met halogeenvrije kabels of draden die minimaal voldoen aan de CPR-klasse Cca s1a1, is voor dit studentencomplex dus de meest veilige oplossing.

 

PREFLEX safe: snel, veilig en flexibel

Daarnaast kun je zowel met Preflex als Preflex SAFE sneller installeren. Dit komt doordat de buizen vormvaster, gladder en flexibeler zijn. Bovendien kunnen de voorbedrade buizen zonder problemen sneller worden afgesneden en zijn ze vrij van bramen. Dit installatiegemak betekent dat de doorlooptijd van de bouw korter wordt, waardoor in dit geval de studenten in het najaar van 2023 kunnen verhuizen.

Dieter Naenen, zaakvoerder van Eluxa uit Lier: ‘Wij kiezen voor Preflex omwille van de kwaliteit, flexibiliteit alsook het installatiegemak. De vlotte communicatie met de medewerkers van Pipelife is daarbij een grote troef.’

Je herkent Preflex SAFE aan de groene buiskleur met een rood of groen lijntje in functie van de diameter van de installatiedraad.

you_Preflex_SAFE_9
you_Preflex_SAFE_4

Wij kiezen voor Preflex omwille van de kwaliteit, flexibiliteit alsook het installatiegemak. De vlotte communicatie met de medewerkers van Pipelife is daarbij een grote troef.

- Dieter Naenen, zaakvoerder van Eluxa uit Lier

Preflex oplossingen

De hoogwaardige voorbedrade buizen zijn speciaal ontworpen voor residentiële en commerciële projecten, en bieden uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. 

Preflex_PreflexSafe

studentencomplex 'you'

De studentenkamers zijn momenteel in verkoop, klik hier voor meer info. Wij bedanken Eluxa, Dyls en Polo Architects voor de fijne samenwerking! 

AREI-Proof installeren

herobanner AREI
herobanner AREI

Uw aanspreekpunt

Kristof Erauw

Project manager - Henegouwen, Namen, Oost- & West-Vlaanderen

+32 496 36 77 08

Terugbellen


Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.