Vrouwen in de productie industrie

8 maart 2024 | 2 min lezen

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, een dag om de prestaties van vrouwen te vieren, maar ook om de uitdagingen te erkennen die er nog steeds zijn. Het thema van deze dag is #InspireInclusion. 

vrouwelijk talent in de maakindustrie

Vrouwen maken bijna de helft van de totale beroepsbevolking in Europa uit en vervullen steeds meer functies die vroeger door mannen werden gedomineerd. Het zal je vast niet verbazen dat er nog steeds meer mannen actief zijn in de maakindustrie. 

We zien dat de sector de afgelopen jaren enorm veranderd is en nog steeds positief aan het ontwikkelen is. De productie industrie wordt voor veel vrouwen steeds aantrekkelijker omdat er meer kansen liggen. Het bewustzijn rond de voordelen en carrièremogelijkheden voor vrouwen wordt groter en tegelijkertijd bieden bedrijven ook steeds aantrekkelijke incentives en opleidingsprogramma's.

Onderzoek toont aan dat diversiteit de industrie ten goede kan komen. Als er een balans is tussen vrouwelijk en mannelijk talent dan heb je:

  • meer diverse perspectieven,
  • meer innovatieve en creatieve benaderingen en oplossingen,
  • een evenwichtiger organisatiemanagement,
  • verbeterde teamproductiviteit.

#inspireinclusion

Ieder jaar kiest de organisatie achter Internationale vrouwendag een wereldwijd thema. Het thema voor 2024 is, Inspire Inclusion. 

Het doel van de #InspireInclusion-campagne is om een meer inclusieve wereld voor vrouwen te creëren. Een gendergelijke wereld, vrij van vooroordelen die divers, rechtvaardig en inclusief is.

gelijkheid bij pipelife

Pipelife heeft positieve ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van diversiteit, ook bij in België, waar steeds meer vrouwen een mix van verantwoordelijkheden op zich neemt. Het aandeel vrouwelijke werknemers in België groeit elk jaar over de hele lijn en in managementfuncties. In 2023 was 1 op 7 werknemers een vrouw, dat is ongeveer 15% van alle Belgische werknemers. 

Er is ruimte voor groei, maar we hebben ambitieuze doelen. Diversiteit en gelijkheid op de werkvloer staat voorop bij Pipelife en maakt deel uit van de "2023-2026 Milieu-, Sociale en Corporate Governance-doelstellingen" van de Wienerberger Groep, met sociale doelstellingen die gericht zijn op het opbouwen van een positief bewustzijn rond gendergelijkheid en het garanderen van gelijke rechten en kansen voor werknemers.

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.