Master3Plus, een blik achter de schermen

5 februari 2024 | 4 min lezen

 

Aan de rand van de Kalmthoutse heide huist de Belgische productie van Master3Plus, het akoestisch binnenriolering systeem van Pipelife. We nemen je mee voor een blik achter de schermen van idee tot productie.

Van idee tot productie 

Ook voor zijn aanbod aan binnenriolering systemen is Pipelife voortdurend op zoek naar oplossingen en productverbeteringen die de installatie gemakkelijker en sneller te laten verlopen.

Onze inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, halen we bij de sanitaire installateurs zelf. Onze gesprekken en werfbezoeken leveren waardevolle informatie die ons helpt om onze producten nog beter af te stemmen op wat de installateur vandaag nodig heeft.

“Het gamma van Master3Plus bevatte al gladde buizen en gemofte hulpstukken, maar ons Sales team kreeg steeds vaker de vraag vanuit de markt naar gemofte buizen in korte lengtes. Ongeveer 2 jaar geleden beslisten we om gehoor te geven aan die vraag en een nieuwe mofmachine te installeren op de site in Kalmhout.”, vertelt onze Teamleader Productie uit Kalmthout.

“Voor dit soort investeringen gaan we niet over één nacht ijs. We konden rekenen op de jarenlange ervaring en knowhow binnen onze eigen plant en de kennis en hulp van de andere Pipelife productiesites in Europa. We slaagden er zo in de installatie en opstart van de nieuwe mof machine vlot te laten verlopen.” Onze Teamleader productie kijkt tevreden terug op het ambitieuze project. En terecht, sinds begin 2024 is de productielijn van de gemofte buizen volledig operationeel en bouwen we gestaag onze voorraad gemofte buizen uit.

Een belangrijke troef van de nieuwe productielijn is het effectieve kwaliteitscontrolesysteem dat eventuele productiefouten snel en accuraat oppikt.

- Teamleader Productie Kalmthout

1 SYSTEEM, 200+ PRODUCTEN, ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEn

We lanceren vandaag een compleet en uitgebreid Master3Plus assortiment met tal van nieuwigheden.

Naast de gladde buizen in 3m en 5m hebben we het buizen assortiment uitgebreid met gemofte buizen in korte lengtes. Deze zijn beschikbaar in diameters 32 tot 110mm en in eenheidslengtes 25cm tot 2m.

De gemofte Master3Plus buizen zijn, net als de bestaande gladde buizen, opgebouwd uit 3 lagen:

  • De zwarte buitenlaag is schokresistent en bestand tegen extreme weersomstandigheden.
  • De stevige tussenlaag is de belangrijkste bron van geluidsisolatie en zorgt tegelijk voor de robuustheid en stijfheid.
  • De gladde witte binnenlaag voorkomt afzetting en is handig voor onderhoud en inspectie.

De dichtingsring met dubbele lip en blauwe binnenring zorgt voor een perfecte afdichting en reflecteert de kwaliteit van het Master3Plus systeem.

Tot slot werd het Master3Plus hulpstukken assortiment verder uitgebreid met extra diameters en interessante nieuwe producten die het installatiegemak alleen maar vergroten.

Ervaar het verschil

Installateurs en loodgieters beschikken nu over meer dan 200 producten om de volledige binnenriolering mee aan te leggen. Zo kan er voor iedere installatie, hoe complex ook, een passend binnenrioleringsysteem ontworpen worden. De Master3Plus buizen en hulpstukken zijn ontworpen om de uitdagingen in de residentiële, commerciële en industriële bouwprojecten van vandaag én morgen aan te kunnen.

De installateurs met wie we spraken, waren enthousiast over de nieuwigheden in het assortiment. Zij geloven vooral dat de nieuwe producten hen toelaten om foutloos te werken en tijd te besparen op de werf. Geen gedoe meer met lijmen of lassen. Je neemt gewoon de buizen en hulpstukken die je nodig hebt, schuift ze zonder meer in elkaar en klaar!

Master3Plus-soilandwaste_open

Hoor het verschil

Afvoerinstallaties met Master3Plus producten dragen bovendien ook bij aan het dagelijks wooncomfort van huiseigenaren en bewoners. Enerzijds creëert de installateur duurzame waarde door het gebruik van betrouwbare materialen die lang meegaan en minimaal onderhoud nodig hebben. Anderzijds zorgt hij voor een betere algemene levenskwaliteit omdat lucht- en contactgeluiden vanuit naburige kamers of appartementen tot een absoluut minimum beperkt worden.


CONTACTEER ONS

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.