KERA.Port toezichtsput wordt na 7 jaar intensief gebruik terug opgegraven

18 april 2023 | 4 min lezen

Delen:

Pilootproject

In de Nederlandse gemeente Buren wordt een keramische toezichtsput na 7 jaar in gebruik, terug opgegraven. Het woningbouwproject Oosterweyden Maurik breidt uit en daarom wordt de KERA.Port eindput vervangen door een nieuwe KERA.Port met een extra aansluiting. Maar, hoe ziet de put er na 7 jaar intensief gebruik uit?

Pilootproject Maurik KERA.Port
Pilootproject Maurik KERA.Port

kera.port - de corrosiebestendige put

Het gebeurt bijna nooit. Maar, in het woningbouwproject Oosterweyden Maurik in de Nederlandse gemeente Buren wordt een geplaatste KERA.Port toezichtsput vervangen. 'Ondanks dat de KERA.Port toezichtsput zeer robuust is was ik toch benieuwd hoe hij, na 7 jaar als eindput te fungeren, uit de grond zou komen', vertelt Wil Houben - Account Manager Gres Nederland. De KERA.Port toezichtsput onderscheidt zich van andere toezichtsputten door zijn robuustheid en bijzondere chemische- en corrosiebestendigheid. 

voldoen aan hoogste eisen

Na tientallen minuten graven kwam de KERA.Port eindput terug als nieuw uit de grond. Maar, wat nu?

Wil Houben: 'Eerst wordt er op deze werf nog een nieuwe KERA.Port eindput met extra aansluiting geplaatst. Vervolgens nemen we de oude KERA.Port toezichtsput terug mee naar onze fabriek in Hasselt. Wat we normaal gesproken zouden doen is de put vermalen tot een nieuwe grondstof en met deze grondstof wordt een nieuwe put geproduceerd'. 

'Dit pilootproject is anders', vervolgt Wil. 'Wanneer de put in Hasselt toekomt, zal het labo hem nakijken en zullen er terug proeven op worden uitgevoerd. Als deze proeven een positief eindresultaat kennen en voldoen aan de eisen, geven we de put een tweede leven in dit pilootproject.' 

Pilootproject Maurik KERA.Port
Pilootproject Maurik KERA.Port

KERA.Port - De duurzame toezichtsput

De KERA.Port toezichtsput staat bekend om zijn betrouwbaarheid, robuustheid en corrosiebestendigheid. Bovendien is deze toezichtsput resistent tot in de kern. Meer weten over de KERA.Port toezichtsput? Klik hier voor meer info over de KERA.Port toezichtsput.

Pilootproject Maurik KERA.Port
Pilootproject Maurik KERA.Port
Pilootproject Maurik KERA.Port

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.