3 Preflex oplossingen in 1 project: Parkview

23 november 2023 | 4 min lezen

 

We gunnen je een blik achter de schermen bij het grootschalig appartementencomplex ParkView in Boom. Een plek waar stad en natuur samenkomen en waar een mini dorp tot leven komt. Het project omvat 75 appartementen, 160 publieke parkeerplaatsen, een brasserie, een buurtsupermarkt én een nieuw parkje. De BEN (Bijna Energie Neutrale) wooneenheden zijn verdeeld over vier gebouwen, goed voor een totale oppervlakte van 7486m².

parkview project - overview
parkview project - silvertop

Elektro installateur: Jansen energy solutions 

Voor de opbouw van dit prestigieuze project slaan projectontwikkelaar Amanu-Invest, bouwfirma Building & Partners en elektro installateur Jansen Energy Solutions de handen in elkaar. 

De appartementen zijn een combinatie van luxe en duurzaamheid, uitgerust met een breed scala aan elektro-voorzieningen. Denk hierbij aan toegangscontrolesystemen, verlichtingssystemen, laadpalen, data- en multimediavoorzieningen en nog veel meer. De lat ligt hoog voor Jansen Energy Solutions.

Met 50 jaar ervaring op de teller is dit familiebedrijf uit Heusden-Zolder een specialist op vlak van elektrotechniek. Jansen Energy Solutions ontwerpt, installeert en onderhoudt elektrotechnische installaties. Ze specialiseren zich binnen de elektrotechniek in algemene elektriciteitswerken, beveiligingsoplossingen en duurzame technieken zoals laadpalen. Ze hebben dus alles in huis om een uitdagend project als Parkview onder handen te nemen.

parkview project - grand brick
parkview project - the factory

Wij ervaren een fijne samenwerking met Preflex. De communicatie verloopt vlot en bij vragen worden we snel verder geholpen.

- Fien Boone, Project Engineer bij Jansen Energy Solutions

Jansen energy solutions kiest All-the-way voor preflex 

Voor de elektro installaties bij ParkView kiest Jansen Energy Solutions voor de betrouwbaarheid van Preflex en Preflex SAFE in combinatie met de nieuwe Preflex inbouwdozen. 

Er wordt in totaal bijna 32km aan Preflex en Preflex SAFE leidingen geplaatst en 2500 Preflex inbouwdozen geïnstalleerd. In het bijzonder voor projecten van deze omvang, kiest Jansen Energy Solutions voor de inbouwdozen van Preflex omdat ze gemakkelijk, snel en veilig geplaatst kunnen worden.

parkview installation
parkview installation

Preflex voorbedrade elektrobuizen

De gekleurde Preflex Original vergemakkelijken de installatie en zorgen ervoor dat de leidingen ook na de plaatsing snel te herkennen zijn.

In de gemeenschappelijke ruimten wordt met Preflex SAFE gewerkt, conform het AREI. Ook in dit productassortiment zorgt de kleurindicatie van (en op) de buizen voor een snelle installatie en gemakkelijke herkenbaarheid. De Preflex SAFE buizen hebben een lichtgroene kleur en de producten met installatiedraad zijn voorzien van een gekleurd lijntje naargelang de selectie van de draden. 

Preflex_PreflexSafe

Preflex inbouwdozen

"De flexen klikken gemakkelijk in de inbouwdozen", vertelt Fien van Jansen Energy Solutions.  

De nieuwe Preflex inbouwdozen zijn inderdaad gemakkelijk te combineren met de Preflex voorbedrade buizen. 16mm-Preflex buizen klik je vast in de inbouwdoos, zo heb je de handen vrij voor de rest van je installatie. De Preflex inbouwdozen zijn ze halogeenvrij en - ook niet onbelangrijk- 100% Belgisch.

vergelijking PB50
parkview installation
parkview installation

het project

Het ParkView project telt 75 appartementen verdeeld over 4 gebouwen. Little Brick bestaat uit 12 appartementen, ideaal voor voor wie van rust en privacy houdt. Grand Brick telt 24 wooneenheden en is dankzij de 3 slaapkamer-appartementen extra aantrekkelijk voor gezinnen. Voor de jonge en hippe starters die graag het co-housing aspect ervaren, is The Factory de ideale plek. Het paraardepaardje van de site is Silvertop. Het hoge, centrale gebouw biedt plaats aan ruime appartementen met grote ramen en weidse uitzichten. Tenslotte kan je in het complex nog gezellig gaan tafelen in de brasserie en snel boodschappen doen in de buurtsupermarkt.

Dit mini-dorp in Boom wordt opgeleverd in januari 2025. Voor meer info over ParkView, klik hier.

Bedankt Jansen Energy Solutions voor de fijne samenwerking.

Uw aanspreekpunt

Kristof Erauw

Project manager - Henegouwen, Namen, Oost- & West-Vlaanderen

+32 496 36 77 08

Terugbellen

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.