Pipelife en Turnhouts Vennengebied slaan de handen ineen

Het Turnhouts Vennengebied staat bekend als een prachtig natuurgebied van meer dan 200ha. De vele vennen, heide en graslanden maakt dit gebied uniek. Het is een Europees habitat- en vogelrichtlijngebied en is onderdeel van het Natura 2000 netwerk.

Nadat er recent een hondenlosloop-zone werd aangelegd, besliste stad Turnhout om hier een parkeerhaven aan te leggen. Een veilige plek waar men de auto kan parkeren én waar de boeren nog altijd vlot langs kunnen rijden. 

Om overstromingsgevaar tegen te gaan, en zo min mogelijk het vennengebied te beschadigen, koos men voor een waterdoorlatende oplossing. De Pipelife PP Pragma geotextiel buizen zorgen ervoor dat het water ter plaatsen infiltreert. Deze buizen bestaan uit recycleerbaar PP met een geweven geotextiel omwikkeling. Het hoogwaardig geweven geotextiel zorgt ervoor dat het water naar buiten kan en het zand niet naar binnen. Ideaal dus voor een moerassig gebied zoals het Turnhouts Vennengebied!

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door onze partner Van Pelt te Oud-Turnhout. 

pp pragma geo buizen
De PP Pragma geotextiel buizen zijn licht en gemakkelijk in gebruik.

Delen:

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.