Duurzaam bouwen of verbouwen? Alle voordelen van PP voor binnenriolering op een rij

11 april 2024 | 4 min lezen

Delen:

Duurzaamheid wint meer en meer aan belang als het op bouwen en verbouwen aankomt. Duurzaam (ver)bouwen betekent aandacht voor milieu, kwaliteit, gezondheid en comfort. Polypropyleen is dankzij zijn unieke en duurzame eigenschappen, een goede materiaalkeuze voor jouw binnenrioleringsysteem.  

Close-up of plastic polymer granules. hand hold Polymer pellets. polymer plastic. compound polymer.
Master3Plus _torud

De voordelen van polypropyleen voor binnenriolering

PP of polypropyleen is een corrosieve en zuurhoudende kunststof. Het heeft een levensduur van 50 jaar of meer en het materiaal is volledig recycleerbaar. PP is uitermate geschikt voor waterafvoer omwille van zijn geluidsisolerende eigenschappen die stromingsgeluid tot een minimum herleiden.

Door de toevoeging van anti-UV additieven aan zwart polypropyleen, wordt het materiaal UV-bestendig en ondoordringbaar voor licht, wat buitenstockage van de waterafvoerbuizen mogelijk maakt.

PP afvoerbuizen en hulpstukken kunnen een hoge druk aan en zijn bestand tegen hoge en erg lage temperaturen. De PP leidingsystemen kunnen ook bij vriestemperaturen tot -10°C probleemloos geïnstalleerd worden.

Hoewel PP een hard, slagvast en vrijwel onbreekbaar materiaal is, is het toch licht van gewicht en dus gemakkelijk te verwerken.

1. Lange levensduur

2. Volledig recycleerbaar

3. Geluidsdempend

4. Bestand tegen extreme weersomstandigheden

5. Hard, slagvast en onbreekbaar materiaal

6. Bestand tegen chemische stoffen

Duurzame waarde

Jij creëert duurzame waarde, voor huiseigenaren en bewoners, door het kiezen voor bouwmaterialen die betrouwbaar zijn, lang meegaan en zo min mogelijk onderhoud nodig hebben.

Als fabrikant doen wij hetzelfde voor jou.

Ons Master3Plus binnenrioleringsysteem is gemaakt van halogeenvrij, met mineralen versterkt polypropyleencopolymeer. Het is ontworpen om jou te helpen om duurzamer te (ver)bouwen.

Master3Plus buizen en hulpstukken uit PP hebben een zeer lange levensduur en kunnen aan het einde van hun levenscyclus gerecycleerd of hergebruikt worden. Zo beperken we afval tot een minimum. 

Master3Plus-System-Gains-Popularity-in-Finland
Master3Plus_Cross_Section_Silent.

Gedaan met storende geluiden

Afvoerleidingen zijn onmisbare nutsvoorzieningen in gebouwen, maar kunnen storende geluiden veroorzaken. Om geluiden vanuit aangrenzende kamers of appartementen te verminderen , kies je best voor een geluidsdempend binnenrioleringsysteem.

Dan kom je al snel uit bij een systeem in PP omwille van de geluidsdempende eigenschappen van het materiaal.

De Master3Plus buizen zijn opgebouwd uit 3 lagen PP, waardoor de geluidsisolatie optimaal wordt. In combinatie met geluidsdempende beugels zakt het geluidsniveau zelfs onder onder 10 dB(A). 

Master3Plus baby

Hoe Stil zijn 10 decibel? 

Master3Plus zorgt ervoor dat in een aangrenzende kamer het doorspoelen van het toilet net zo stil hoorbaar is als ademhalen. 


CONTACTEER ONS

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.