Raineo system - single house

Infiltratie: een duurzame manier van regenwaterbeheer

Ontdek meer

Infrastructuur | Watermanagement

Buffering & Infiltratie

Verstedelijking en klimaatsveranderingen vormen een grote bedreiging voor waterbeheer wereldwijd. Een doordachte waterhuishouding is dan ook een van de grootste uitdagingen van vandaag en morgen. Pipelife bouwt mee aan een duurzame toekomst met innovatieve infiltratie- en bufferingsystemen.

Oorzaken van wateroverlast

Het hemelwater belandt te snel en te massaal in onze waterlopen door een onbalans tussen verharde en groene zones. Ook de klimaatverandering speelt een grote rol. Lange periodes van droogte gevolgd door intensieve regenval versterken namelijk het risico op wateroverlast.

Oplossingen voor wateroverlast

De infiltratiesystemen van Pipelife bieden een doeltreffende oplossing. Onze infiltratie- en bufferingsystemen vermijden wateroverlast, vullen de grondwatertafel aan en benutten de beschikbare ruimte optimaal. Onze oplossingen

  • herleiden overtollige regenwater naar eigen watervoorraad voor hergebruik 
  • zorgen dat het resterende water snel kan infiltreren of
  • bufferen het overtollig regenwater
 

Onze expertise, uw gemak

De Pipelife infiltratie- en bufferingsystemen zijn flexibel, gebruiksvriendelijk, makkelijk te inspecteren en bijzonder sterk. Wij zijn uw partner voor een goed hemelwatermanagement van zowel particuliere woonprojecten als openbare bouwprojecten.   

Oplossingen

Raineo

Raineo staat voor het opvangen van overtollig regenwater, eventueel filteren en zuiveren, en vervolgens opslaan en gecontroleerd afvoeren. Het is een flexibel modulair regenwaterbeheersysteem dat grote hoeveelheden regenwater opvangt in korte tijd. Met een gerust gemoed mag u er vanuit gaan dat het de bestaande riolering niet overbelast. 

Raineo regenwaterbeheersysteem is op veel plaatsen toepasbaar: van woonwijken tot stadscentra, en van industriegebieden tot luchthavens. Raineo creërt van iedere omgeving, een veilig en leefbaar milieu. 

Raineo System Video

Pragma

Pragma PP is ontwikkeld voor de afvoer en buffering van regenwater.  Dit type profielbuis is de robuuste reus binnen aanbod van Pipelife-leidingsystemen.

Ontdek de verschillende Pramga oplossingen. 

Pragma pipes

Contacteer ons

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Email


Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.