Iconisch sportcafé in Malle krijgt nieuwe bestemming, met Pipelife

19 april 2024 I 3 min lezen

Delen:

Iconisch sportcafé in Malle krijgt nieuwe bestemming, met Pipelife

Het voormalige café “Sportlokaal” in Malle ondergaat een totaalrenovatie en wordt onderdeel van een multifunctioneel pand. OG installatietechnieken vertrouwde op Master3Plus voor de aanleg van de binnenriolering. Voor de elektro installatie werd gekozen voor Preflex voorbedrade buizen.

project malle render © Immo Mintjens
project malle renovatie

Project sportlokaal

In Malle ondergaat het iconisch sportcafé naast het gemeentehuis een grote renovatie. Het pand krijgt een volledig nieuwe bestemming en biedt op het gelijkvloers plaats aan een handelspand. In het hoofgebouw worden op de eerste en tweede verdieping twee nieuwe appartementen opgetrokken. In het achtergelegen gebouw komt een kantoorgedeelte met daarboven nog één appartement. Immo Mintjens, bouwheer van het project, zal zelf zijn intrek nemen in het kantoorgebouw.

OG Installatietechnieken staat in voor de sanitaire installatie en koos voor Master3Plus van Pipelife. De installateur installeerde zo’n 70m aan afvoerbuizen en gebruikte maar liefst 120 hulpstukken doorheen het volledige complex.

Master3Plus buizen en hulpstukken zijn snel en gemakkelijk te installeren. De buizen en hulpstukken zitten goed vast.

- OG Installatietechnieken

Betrouwbare dichting

OG Installatietechnieken kiest voor de betrouwbaarheid van Master3Plus. “Master3Plus buizen en hulpstukken zijn snel en gemakkelijk te installeren. De buizen en hulpstukken zitten goed vast”, vertelt de installateur.

De nieuwe gemofte buizen en de gemofte hulpstukken bieden een betrouwbare, foutloze en waterdichte verbinding dankzij de EPDM dichtingsring.

Waar de flexibele dichtingsring bij andere systemen kan uitschuiven of verplaatsen, blijft deze bij Master3Plus op zijn plaats. Enerzijds door de dubbele lip van de dichtingsring en anderzijds omdat de dichtingsring in de mofkamer zit en dus amper kan verschuiven.

200+ hulpstukken 

Met de meer dan 200 dubbel en enkel gemofte hulpstukken kan er voor iedere installatie, hoe complex ook, een passend binnenrioleringsysteem ontworpen worden. Dat maakt het Master3Plus systeem zeer geschikt voor complexere systemen zoals bv. in appartementsbouw.

Fluisterstil afvoersysteem

Gebouwen worden steeds meer geïsoleerd, waardoor geluiden van buitenaf beperkt worden en tegelijk de geluiden binnenshuis van bv. afvoerleidingen steeds beter hoorbaar zijn. Vooral bij de constructie van appartementen is contactgeluid tussen de wooneenheden een belangrijk aandachtspunt.

Dankzij de keuze van OG Installatechnieken voor het geluiddempende Master3plus systeem, kunnen de toekomstige bewoners op beide oren slapen. De Master3Plus buizen zijn opgebouwd uit drie lagen die geluidsisolatie garanderen. Het is de stevige tussenlaag van de Master3Plus buizen die de belangrijkste bron van geluidsisolatie is. De buitenste laag zorgt dan weer voor een hoge slagvastheid en de gladde witte binnenlaag is handig voor onderhoud en inspectie.

Master3Plus_Silent pipe behind walls 02

Zorgeloze elektro installatie met preflex

Ook voor de elektro-installatie werd gekozen voor kwaliteit van Pipelife. Voor dit project maakte Immo Mintjens, in de privatieve gedeelten, voornamelijk gebruik van de klassieke Preflex voorbedrade buizen. Waar nodig werd, volgens de regels van het AREI, Preflex SAFE met halogeenvrije draden en kabels geïnstalleerd.

Immo Mintjens koos voor Preflex omwille van het gebruiksgemak en betrouwbaarheid, wat tijd en kosten bespaart, ook in een renovatieproject van deze omvang.   

Uw aanspreekpunt

Kevin Rutten

Project Manager - Antwerpen, Limburg, Brabant en Luik

+32 479 64 43 70

Terugbellen

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.