Steinzeug-Keramo & Pipelife betreden voortaan de inframarkt als totaaloplosser

30 mei 2022 | 4 min lezen

STEINZEUG-KERAMO & PIPELIFE bundelen de krachten

Al verschillende jaren vormen Steinzeug-Keramo en Pipelife een deel van de Wienerberger Piping Solutions groep. Waar Steinzeug-Keramo gespecialiseerd is in het afvalwater- en rioolrenovatiesegment, richt Pipelife zich op regenwaterbeheer, nutsvoorzieningen & kabelbescherming. Op maandag 30 mei tijdens de IFAT beurs te München werd het nieuws aangekondigd dat we de krachten bundelen en voortaan verder onder de gezamenlijke naam Pipelife Infra de markt gaan betreden.  

IFAT-Stand-HalleB3.251/350

A ONE STOP SHOP

“Wij zijn ons ervan bewust dat het virus, de grondstoffenproblematiek en de oorlog het onze stakeholders vandaag de dag knap lastig maken. Het is daarom dat we opzoek zijn gegaan naar manieren hoe wij beter, sneller, gemakkelijker en vooral méér oplossingen kunnen bieden. Door de competenties en producten te verbinden tussen Steinzeug-Keramo en Pipelife Infra zetten we onszelf als totaaloplosser op de inframarkt.” – Tom Deckers, Managing Director Pipelife Infra. Beide bedrijven kennen een complementair productassortiment dat resulteert in een meerwaarde voor al de stakeholders. 

merge steinzeug_be

MAAR ER IS MEER

Op de IFAT beurs te München werd afgelopen week officieel aangekondigd dat Pipelife en Steinzeug-Keramo samen de inframarkt gaan betreden onder de naam Pipelife Infra. Dit brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee in de beide organisaties. Zo zullen we ons voortaan voornamelijk richten op de vier core segmenten: riolering, regenwaterbeheer, rioolrenovatie en nutsvoorzieningen. Ook betekent dit dat binnenkort het productgamma van Steinzeug-Keramo volledig mee opgenomen zal worden in de Pipelife website. 

Groei ontstaat niet zomaar. Het is het resultaat van samenwerkende krachten. 

- James Cash Penney

A WIN FOR ALL

De samenwerking resulteert in een meerwaarde voor al de stakeholders: van de meer dan 200 werknemers tot de klanten. “Door de sterk consoliderende inframarkt versterken we onze marktpositie en ontzorgen we onze klanten op verschillende vlakken. Zo streven we naar continue vernieuwing van producten en systemen op maat van de klant.” Vertelt Sofie Deprez, Directeur Business Development bij Pipelife Infra.

Zo zal er stock worden opgebouwd in Hasselt, waardoor aannemers sneller en gemakkelijker worden beleverd. Ook zal het minder inspanning kosten voor klanten om hun materiaal te bestellen. Waar ze eerst bij verschillende leveranciers bestellingen plaatsten, zal dit worden gecentreerd bij slechts één leverancier die bijna alle oplossingen op de inframarkt aanbiedt. Bovendien zorgt de samenwerking voor meer mankracht en tools. Zo zijn er de afgelopen maanden allerlei nieuwe functies ontstaan die zullen instaan voor de optimalisatie op vlak van digitalisering, klantgerichtheid, ecologie én innovatie

 

FAQ's

Eigenlijk verandert er voor u niet direct veel. Onze BTW-nummer blijft hetzelfde, uw contactpersoon blijft uw vaste contactpersoon en onze producten blijven hetzelfde. Indien u geen verandering wenst, is dit perfect mogelijk. Indien u dit wel wenst kunnen wij vanaf nu ook een oplossing op maat aanbieden in PE, PVC, PP én in gres . Ook is Pipelife vanaf nu ook actief in het segment rioolrenovatie!

Bent u momenteel (ook) klant bij Steinzeug-Keramo? Dan is het belangrijk te weten dat Steinzeug-Keramo als entitieit blijft bestaan. Zo zal u voorlopig nog steeds twee verschillende facturen ontvangen en ook uw contactpersoon blijft voorlopig hetzelfde. Wél zal het logo van Steinzeug-Keramo verdwijnen en zal dit Pipelife worden. Om u van bepaalde inspanningen te ontlasten op vlak van aankoop kan het interessant zijn contact op te nemen met uw account manager om de mogelijkheden tot bijvoorbeeld pakketvoorstellen, andere logistieke afspraken te herbekijken. 

Info over de Steinzeug-Keramo producten kan u vanaf nu terugvinden op de pipelife.be

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.