pipelife zet in op alternatieve manieren om circulaire economie te boosten

Bij Pipelife streven we naar allerlei manieren om de afvalberg zo veel mogelijk te verkleinen. Een flinke uitdaging als kunststoffabrikant zijnde. Toch blijven we met een open blik zoeken naar manieren en houden we nauwkeurig in de gaten waar het restafval van de PVC, PP en PE belandt. Er zijn allerlei manieren hoe we bij Pipelife ons afval opnieuw verwerken. Ontdek hieronder drie leukste manieren!

1. ombouwen tot instrumenten

Transit is een organisatie die inzet op circulair ondernemen. Ze doen dit door onder andere in te zetten op het maken van muziekinstrumenten aan de hand van afval. Regelmatig komt Jos Maes langs om kapotte buizen en hulpstukken op te halen zodat ze hier verder mee aan de slag kunnen. Maar wat gebeurt er nu juist met deze buis? 

Transit is zeer begaan met de maatschappelijke ongelijkheid. Ze proberen deze kloof te dichten door bijvoorbeeld vluchtelingen in te zetten om de buizen te reinigen. Na het reinigen is het de beurt aan de scholen. Een grote verscheidenheid aan leerlingen van de Belgische lagere - en middelbare scholen bouwen deze hulpstukken en buizen om tot de basis van bijvoorbeeld een djembé. 

Transit gelooft dat muziek doorgetrokken moet worden naar verschillende takken van het onderwijs. "Hoe mooi zou het zijn als we met de les aardrijkskunde a.d.h.v. geluiden een cultuur kunnen verduidelijken", vertelt Jos Maes, coördinator van Transit Global. Jos is actief om STEM- en kunstprojecten te integreren in het onderwijs en komt ons regelmatig een bezoekje brengen om een deel van onze kapotte buizen een nieuw leven te geven. 

Meer info over Transit? Bekijk dan zeker hun website

Kapotte buizen omgebouwd tot trommels

Hoe mooi zou het zijn als we met de les aardrijkskunde geluiden kunnen inzetten om een cultuur te verduidelijken.

Jos Maes, coördinator van Transit Global

2. van pennenhouder tot vuilbak

Bij Pipelife zijn we trots op ons product. Niet gek dus dat we onze producten graag in de spotlight zetten. Indien buizen en hulpstukken niet door de kwaliteitscontrole geraken zetten we ze in als pennenhouder, plantenpot en zelfs vuilbak! 

 

 

Hulpstukken worden gebruikt als pennenhouder

3. Parcours voor ski & snowboard

Pipelife België is niet het enige land dat inzet op alternatieve manieren om de circulaire economie te boosten. Zo heeft Pipelife Letland enkele maanden geleden HDPE drukleidingbuizen gedoneerd voor een freestyle ski - en snowboardparcour.

Delen:

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.