Vergeten we geen cruciaal element in het DWA asset management?

13 februari 2024 | 4 min lezen

Delen:

Teaserbild Einbau DURA.Port
DURA.PORT | Roadshow - Krefeld

Bij het beheer van rioleringen ligt de focus meestal op leidingen. We merken dat de putten nog vaak over het hoofd worden gezien. Echter zijn dit kritische elementen in ons rioleringssysteem.

- Sofie Deprez, Business Development Manager bij Pipelife

Traditioneel is het beheer van de rioleringsputten eerder reactief: renovaties worden meestal pas uitgevoerd bij significante schade aan de put waardoor de kosten aanzienlijk oplopen. “Bij het beheer van rioleringen ligt de focus vaak op leidingen. We merken dat de putten vaak nog over het hoofd worden gezien. Echter zijn putten kritische elementen in het rioleringssysteem. Door actiever in te zetten op putrenovaties, kunnen we aanzienlijke kosten en ongemakken vermijden." – Vertelt Sofie Deprez, Business Development Manager bij Pipelife. 

het belang van putrenovatie

Door als rioolbeheerder tijdig op te treden en aan proactief asset management te doen, brengt dit op de lange termijn aanzienlijke voordelen met zich mee: 

  1. Verhoogde betrouwbaarheid: vermindert het risico op onverwachte uitval en storingen op kritische knooppunten. 
  2. Optimalisatie van de kosten: door efficiënter te investeren komen er op de lange termijn middelen vrij die ingezet kunnen worden voor andere projecten.
  3. Efficiënt asset management: de kwaliteit van het gehele rioleringssysteem blijft gegarandeerd.
DURA.Port Einbau Tübbinge
DURA.Port Explosionsgrafik

waarom Dura.port?

Met de introductie van DURA.Port renovatieputten biedt Pipelife een oplossing die niet alleen de levensduur van rioleringssystemen verlengt, maar ook bijdraagt aan efficiënter asset management. DURA.Port is een modulair systeem, vervaardigd uit hoogwaardig polymeerbeton en biedt talrijke voordelen: 

1. Kostenbesparing

2. robuust

3. Eenvoudige installatie

4. Langere levensduur

1. kostenbesparing

Minder frequente herstellingen en reparaties resulteren in lagere langetermijnskosten.

2. robuust

Door de materiaaleigenschappen en de paneeldikte is DURA.Port uitermate geschikt voor het heropwaarderen van bestaande putten.

3. Eenvoudige Installatie

Waar andere materialen vaak gevoelig zijn aan water, vocht, corrosie en voorbereidende werken, minimaliseert DURA.Port je zorgen tijdens de installatie.

  • Doordat deze corrosiebestendige putoplossing de structurele integriteit van het systeem terug heropwaardeerd, is de staat van de oude put minder kritisch voor de uitvoering. Zo is er geen voorbereiding van de putwand nodig, blijft de uitvoeringstijd beperkt en ben je niet afhankelijk van de huidige staat van de oude put.
  • Doordat DURA.Port resistent is in de massa vermijd je dat de put tijdens de installatie of inspectie beschadigd raakt. Zo verlies je geen tijd, kosten en kwaliteit.

4. lange levensduur

Langere levensduur: Vermindert de frequentie van renovaties door de chemische resistentie en stevige structuur van de elementen. Zo ben je 100% gegarandeerd van de corrosiebestendigheid en dat alle lasten gedragen kunnen worden. (vb. verkeerslast en grondwaterdruk)

Het is dus tijd om het beheer van rioleringsputten in België opnieuw te bekijken en te investeren in oplossingen zoals DURA.Port. Deze investering leidt tot een efficiënter asset management en een robuuster, betrouwbaarder rioleringsstelsel. Benieuwd naar meer info over DURA.Port? Lees er hier alles over. 


Uw aanspreekpunt

Jens Barbieur

Technical Account Manager Infra - Vlaanderen

+32 478 609 451

Terugbellen

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.