Pipelife Storm Water Open

Buffering en infiltratie

Ontdek meer

Infrastructuur | Watermanagement

infiltratiekratten

Verstedelijking en klimaatsveranderingen vormen een grote bedreiging voor waterbeheer wereldwijd. Een doordachte waterhuishouding is dan ook een van de grootste uitdagingen van vandaag en morgen. Pipelife bouwt mee aan een duurzame toekomst met innovatieve infiltratie- en bufferingsystemen.

Oorzaken van wateroverlast

Het hemelwater belandt te snel en te massaal in onze waterlopen door een onbalans tussen verharde en groene zones. Ook de klimaatverandering speelt een grote rol. Lange periodes van droogte gevolgd door intensieve regenval versterken namelijk het risico op wateroverlast.

Oplossingen voor wateroverlast

De infiltratiesystemen van Pipelife bieden een doeltreffende oplossing. Onze infiltratie- en bufferingsystemen vermijden wateroverlast, vullen de grondwatertafel aan en benutten de beschikbare ruimte optimaal. Onze oplossingen

  • herleiden overtollige regenwater naar eigen watervoorraad voor hergebruik 
  • zorgen dat het resterende water snel kan infiltreren of
  • bufferen het overtollig regenwater
 

Onze expertise, uw gemak

De Pipelife infiltratie- en bufferingsystemen zijn flexibel, gebruiksvriendelijk, makkelijk te inspecteren en bijzonder sterk. Wij zijn uw partner voor een goed hemelwatermanagement van zowel particuliere woonprojecten als openbare bouwprojecten.   

infiltratiekratten

Met de infiltratiekratten van Pipelife, ook wel Stormbox genoemd, profiteert u van een oplossing voor de opslag van regenwater. De infiltratiekratten slaat het afvalwater effectief op, waardoor we overstromingen voorkomen. Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat het openbaar regenwater en de gecombineerde reioleringssystemen niet worden overbelast. Wij helpen u graag bij het vinden en ontwerpen van het optimale regenwaterbeheer systeem dat precies afgestemd is op uw behoeften. 

PP Stormbox I box.jpg

Toezichtsput PP

De bovenstaande infiltratiekratten zijn perfect te combineren met de PP toezichtsputten van Pipelife. Deze zijn in verschillende diameters te verkrijgen. Benieuwd naar meer info over deze toezichtsput? Klik dan zeker verder! 

PP PRO chambers

Contacteer ons

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Email


Watermanagement

Gerelateerde oplossingen

Little boy with tubes BE

Drainage

PRAGMA PP

Pipelife Flood Mitigation Open

Riolering PVC

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.