Pipelife Flood Mitigation Closed Full
Pipelife Flood Mitigation Open

Een zorgeloos leven met een veilige en betrouwbare afvoer van ons afvalwater.

Ontdek meer

Infrastructuur

Afvalwaterbeheer

Pipelife voorziet oplossingen voor open sleuf-werken én doorpersing in verschillende grondstoffen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

open sleuf

Voor de opensleufmethode kan er zowel gebruikt gemaakt worden van het Pipelife gres assortiment, als het PVC riolering assortiment. Ontdek er alles over. 

Open sleuf herobanner

doorpersing - sleufloze aanleg

In tegenstelling tot riolering die in open sleuf wordt geïnstalleerd, gebeurt dat met doorpersing sleufloos. De aanleg gebeurt voor het grootste deel ondergronds, waardoor graafwerken overbodig zijn. 


De doorperstechniek heeft een doorslaggevend voordeel, want bovengronds gaat het leven tijdens de inbouw van de doorpersbuizen vrijwel onverstoord verder. 

Vortrieb Steinzeug

putten

Putten vormen een belangrijk deel van het rioleringstelsel. Pipelife biedt een groot assortiment putten aan in PP, PVC en gres. 

Inspectieput: een inspectieput, ook wel toezichtsput genoemd, wordt vooral geplaatst op plaatsen waar diverse rioolleidinen samenkomen. Met een inspectieput kan u uw riolering gemakkelijk inspecteren, onderhouden en reinigen. Zo voorkomt u verstoppingen en beschadigingen aan uw rioleringssysteem. 

Huisaansluitput: Wat is een huisaansluitput? Een huisaansluitput is een put dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld een woning te beschermen tegen bovengrondse overstromingen. Het zorgt ervoor dat er geen water vanuit de openbare riolering naar de privériolering terugstroomt.

Infrastructure - pipes, chambers and manholes. 3D complete sewage system.

Raineo®: the rainwater management system by Pipelife

Raineo® prevents flood and water pollution but also can function as water storage. The stored, reusable water can then be used for sanitary purposes or irrigation. Whatever way it is applied, Raineo® takes care of this valuable resource for decades.

The Raineo® system is designed for underground application. It functions under various circumstances and for diverged objectives. For this reason it allows the designer, the customer and the community to make the choice to harvest rainwater whenever and however they choose. Raineo® is designed not only for today’s needs but also for tomorrow’s world.

 

Reken op onze experts bij elke stap

FAQ's Riolering

Pipelife  riolering wordt in dorpen en steden ondergronds aangelegd om het afvalwater te verzamelen en vervolgens af te voeren. Zo houden we onze leefomgeving veilig, schoon en gezond. 

In de rioleringsector wordt er niet enkel een onderscheid gemaakt in diamter. Er zijn namelijk verschillende soorten rioleringen.

  • DWA, oftewel droogweerafvoer: Met droogweerafvoer bedoelt men de inhoud van een riolering bij droog weer. Deze vorm bevast dus sterk geconcentreerd afvalwater. Dit afvalwater is afkomstig van huishoudens, industrie, bedrijven, ziekenhuizen,... 
  • HWA, oftewel hemelwaterafvoer: deze substantie is afkomstig van regenval en bestaat voornamelijk uit regenwater en smeltwater. 
  • Grondwaterafvoer: Deze bestaat meestal door afgevoerd water vanuit drainagesystemen; 

Riolering is onmisbaar in ons infrastructuurnetwerk. Het is het systeem waarin het afvalwater terechtkomt en vervolgens wordt getransporteerd. In België spreken we vaak over een rioolstelsel. Het bevat namelijk veel meer dan leidingen alleen. Zo zijn bijvoorbeeld ook putten onmisbaar in het rioolstelsel.

Met de Pipelife  riolering oplossingen creëren we voor iedere uitdaging een oplossing op maat én dit in verschillende soorten grondstoffen! 

Contacteer ons

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Email

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.