Nieuw: Preflex inbouwdozen

NIEUW: PREFLEX INBOUWDOZEN

Nieuw in de Pipelife groep: Preflex

hoogwaardige preflex inbouwdozen

Een inbouwdoos is een doos waarin de elektriciteitsdraden worden verbonden met een stopcontact of schakelaar. De draden zijn aan de ene kant verbonden met de meterkast, en worden door de muren dus naar verschillende inbouwdozen getrokken. Door de inbouwdoos ontstaat er de mogelijkheid om de elektriciteitsdraden op de achterkant van stopcontacten en schakelaars te monteren. 

Perfect fit met onze Preflex buis

Met Preflex, biedt Pipelife, een continu groeiend assortiment aan oplossingen voor de elektro-installateur.

Onze Preflex inbouwdozen passen optimaal met Preflex voorbedrade buizen. Ze klikken moeiteloos vast in onze inbouwdoos, waardoor de installatie eenvoudig, efficiënt en zeker wordt. 

Onze Preflex inbouwdozen zijn van topkwaliteit en vullen het Pipelife elektro-assortiment perfect aan. Ontdek ze hier! 

overzichtfoto-inbouwdozen

Universele inbouwdozen PB50 en PB65

De jongste generatie Preflex universele inbouwdozen kenmerken zich door hun stevige, robuuste karakter.

Het verhoogd oppervlak van onze universele Preflex inbouwdoos PB50V en PB65V creëert optimale grip voor schakelaars en stopcontacten met klauwen, maar vastschroeven kan ook.

Wil je schakelmateriaal enkel met klauwen bevestigen? Dan kan je onze PB50SV of PB65SV gebruiken.

Onze nieuwe Preflex universele inbouwdozen zijn beschikbaar in 2 inbouwdieptes: 50mm en 65mm.

Combineer de inbouwdoos met Preflex voorbedrade buizen. De 16mm voorbedrade buis kan je vastklikken in de inbouwdoos, zo heb je je handen vrij voor de rest van je installatie.

Box + Preflex

luchtdichte inbouwdozen

Preflex luchtdichte inbouwdozen zijn ontwikkeld voor BEN (bijna-energie-neutrale) woningen en gebouwen. De elastische membranen zorgen voor een luchtdichte aansluiting van kabels en buizen op de inbouwdoos en dragen zo bij aan het globale isolatieniveau van een gebouw. Bovendien voldoen de luchtdichte inbouwdozen aan de EPB-regelgeving.

De luchtdichte inbouwdoos wordt ook sterk aangeraden in combinatie met snelbouwstenen. Ook hier zorgen de luchtdichte verbindingen dat er geen energie verloren gaat. 

Inbouwdoos Luchtdicht - 45 diep - zonder vijzen - B45+SV

brandwerende inbouwdozen

Onze brandveilige inbouwdozen zijn een sterk staaltje van innovatieve productietechniek. De combinatie van brandveilige, luchtdichte en geluidsisolerende eigenschappen maakt deze inbouwdozen geschikt voor de meest veeleisende installaties.

De brandveilige inbouwdozen garanderen tot 120 minuten functiebehoud en kunnen dus perfect geplaatst worden in brandwerende wanden EI30 - EI120. In geval van een brand vormt zich een isolatieschuim dat de inbouwdoos volledig afsluit van de vlammen. Zo behoudt de doos haar vorm en functie gedurende 120 minuten en gaat ze de verspreiding van de vlammen tegen.

De installatie is gegarandeerd snel en moeiteloos. De afmetingen zijn afgestemd op een standaard boorgat van 68mm diameter. Ook voor het invoeren van buizen heb je geen extra tools nodig: membraaningangen zorgen ervoor dat je in een handomdraai buizen en kabel invoert.

brandwerende-inbouwdoos

Akoestische inbouwdozen

De trend van toenemende isolatie in woningen leidt tot een interessant fenomeen: stilte. De plaatsing van bijvoorbeeld stopcontacten en schakelaars kunnen de geluidsisolerende waarde van een holle wand verzwakken. 

Om storende geluiden te vermijden ontwikkelden we onze akoestische inbouwdoos. Door de geluidsisolerende eigenschappen van deze inbouwdoos wordt het geluid geabsorbeerd waardoor de geluidsisolerende waarde van de opgebouwde wanden intact blijft.

akoestische-inbouwdozen

DOWNLOAD HIER ONZE BROCHURE

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.