doorpersbuizen

KERA.Drive

KERA.Drive - duurzaam & milieuvriendelijk

Het Kera.Drive-doorpersgamma biedt alle systeemcomponenten die u nodig heeft voor moderne nieuwbouw of doelgerichte vernieuwing van rioleringsstelsels met behulp van doorpersing. Dat betekent een ruime keuze aan gresdoorpersbuizen in alle frequente nominale diameters, en perfect daarop afgestemde accessoires voor een betrouwbare montage.

Onze KERA.Drive doorpersbuizen in kleinere diameters hebben door de jaren hun deugdelijkheid al bewezen bij de installatie van huisaansluitingen en hoofdleidingen tot DN 200.

Na het sinteren krijgen de doorpersbuizen met middelgrote en grote diameter een bijzonder glad oppervlak met een lage wrijvingsweerstand en een hoge biologische en chemische bestendigheid. Door dat gladde oppervlak is glazuur overbodig. KERA.Drive-doorpersbuizen zijn bijgevolg ideaal voor de afvoer van huishoudelijk en industrieel afvalwater.

Onze doorpersbuizen DN 400 tot DN 600 zijn voorzien van een nieuwe, intelligente afdichting. Het nieuwe systeem bestaat uit twee identieke glijringdichtingen. Aan één zijde is de dichting al gemonteerd onder de koppeling. De tweede dichting en de vereiste drukoverdragingsring worden los geleverd om ze zo lang mogelijk tegen weersinvloeden te beschermen. De drukoverdragingsring wordt eenvoudig aan de koppelingszijde aangebracht. De tweede dichting wordt in de voorgefreesde voeg op het spie-einde van de buis gemonteerd.

voordelen van kera.drive

  • Korte bouwperiode
  • Langere levensduur
  • Bescherming van het aardoppervlak (bomen kunnen blijven staan)
  • Positieve energiebalans
  • Bescherming van het grondwater
  • Hoge bedrijfsveiligheid

productinformatie gresdoorpersbuizen

Diameter DN 150- DN 600 
Kleine diameters DN 150 - 200

DN 150 aan de binnen- en buitenzijde geglazuurd, koppeling uit glasvezelversterkt polypropyleen

DN 200 aan de binnen- en buitenzijde geglazuurd, koppeling van corrosiebestendig roestvrij staal volgens EN 295 met geïntegreerde rubberen dichting en voor-gemonteerde houten drukoverdragingsring  P 5 volgens EN 312. 

Diameters DN 250 - 300

Gekenmerkt door een speciaal ontwikkeld koppelingssysteem dat goed bestand is tegen interne en externe druk van meer dan 0,5 bar.

Koppeling van corrosiebestendig roestvrij staal volgens EN 295 met geïntegreerde dichting en voorgemonteerde rubberen drukoverdragingsring.

Grote diameters DN 400 - 600

Glijring van corrosiebestendig roestvrij staal volgens EN 295 met voorgemonteerde rubberen dichting en een houten drukoverdragingsring.

Door het materiaal van de dichting is het gebruik van glijmiddel niet nodig bij de inbouw. Het dichtingssysteem is goed bestand tegen een interne en externe druk van meer dan 0,5 bar.

Buislengte 100 - 200 cm afhankelijk van DN en uitvoering

eigenschappen van gresrioleringssystemen

 

Slijtweerstand am ≤ 0,25 mm
Buigtreksterkte 18 N/mm²
Biologische weerstand verzekerd
Brandbestendigheid niet brandbaar
Chemische weerstand pH pH 0 tot 14
Dichtheid 2,4 bar
Drukvastheid min. 100 N/mm²
Elastictiteitsmodule ~ 50.000 N/mm²
Vorstweerstand verzekerd
Hardheid (volgens Mohs) ~ 7
Corrosiebestendigheid 0,05 l/m
Levensduur meer dan 100 jaar
Ozonweerstand verzekerd
Poissonverhouding 0,25
Kruindruksterkte, afhankelijk van diameter 32 tot 120 kN/m
Doorperskrachten tot 2.400 kN
Thermische uitzettingscoëfficiënt K -1 ~ 5 x 10–6
Warmtegeleidingsvermogen ~1,2 W/m x K
Wandruwheid k
Soortelijk gewicht 22 kN/m³
Bestand tegen hogedrukreiniging 280 bar
Treksterkte  10 tot 20 N/mm²

Normen en certificaten

Normen buizen EN 295-7
Spoorwegbeheer Onze doorpersbuizen zijn door de spoorwegbedrijven goedgekeurd voor installatie in de directe omgeving van spoorwegen.
Algemene opmerking Onze doorpersbuizen worden in samenwerking met het extern controle-instituut MPA NRW voortdurend getest. Alle afmetingen - vooral bij aansluiting op producten van derden - dienen overeenkomstig de specificaties van EN 295 te worden gecontroleerd.

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.