Over ons

In de afgelopen vijf jaar is Pipelife België sterk veranderd. Wij groeien en evolueren steeds verder van producent naar totaalaanbieder. De Pipelife-groep bestaat ondertussen uit 4 vestigingen. Maar welke bedrijven maken deel uit van de groep? En wat is hun geschiedenis? We zetten het graag even voor je op een rij!

In 2016 draagt enkel de leidingsystemenfabriek in Kalmthout de naam Pipelife. Daar is ook de entiteit Pipelife nv gevestigd. De bakstenen- en dakpannenspecialist Wienerberger AG neemt in 2017 het bedrijf over. Ook de producent van voorbedrade flexibele buizen, Preflexibel nv in Ninove - beter bekend als Preflex -, die toen net de Pipelife groep had vervoegd wordt zo onderdeel van Wienerberger AG. Wienerberger had eerder al, in 2010, de producent van Keramische buizen, Steinzeug-Keramo overgenomen.

De 3 buizenspecialisten, Pipelife Belgium, Preflexibel en Steinzeug-Keramo vormen vandaag de dag het buizensegment “Wienerberger Piping Solutions”, oftewel Pipelife. 

Pipelife nv – Kalmthout

Aan de rand van de Kalmthoutse heide ligt Pipelife nv. Pipelife wordt op 29 juni 1957 onder de naam Plastilit nv opgericht aan de Kapellensteenweg 118-120 in Heide. Plastilit verhuist in 1996 naar de Brasschaatsteenweg 302 in Kalmthout en wordt “Draka Polva Et Cie”.

In de huidige Pipelife-vestiging produceren wij met de grondstoffen PE, PP en PVC stijve buizen en buizen op rol. De lengtes variëren van 3m tot en met 100m. Hier wordt een breed aanbod aan buizen geproduceerd, gaande van de gemofte binnenrioleringbuis Master3Plus tot drinkwaterbuizen, rioleringsbuizen, regenwaterbuizen en de Kabelflex kabelbeschermingsbuizen.  

De site in Kalmthout beschikt met 8 silo’s over een ruime opslagcapaciteit.

DCIM\100MEDIA\DJI_0341.JPG

Steinzeug-Keramo nv - Hasselt

Steinzeug-Keramo nv huist langs het Albertkanaal, vlak bij het centrum van Hasselt. Met de grondstoffen water, klei en chamotte worden hier de gekende gresbuizen gefabriceerd. 

Het bedrijf wordt opgericht onder de naam Keramo nv op 30 september 1957. In 1991 versterkt Keramo zijn marktpositie door een joint-venture met de internationale Wienerberger-groep. Keramo wordt op dat moment ‘Keramo-Wienerberger’. Wienerberger neemt vervolgens Steinzeugwerk Zwickau in Duitsland en een Oostenrijkse gresbuizenfabriek in de buurt van Wenen over. 

Eind jaren 90 gaat Keramo Wienerberger nv een fusie aan met Steinzeug GmbH en ontstaat Keramo Steinzeug nv. Sinds de volledige overname door Wienerberger AG in 2010 is Keramo Steinzeug in de markt bekend onder de naam Steinzeug-Keramo nv.

In 2022 treedt Steinzeug-Keramo toe tot de Pipelife groep, en vult zo het productgamma van Pipelife aan met oplossingen voor duurzaam afvalwaterbeheer en rioolrenovatie.

Drone Hasselt 2

Preflexibel nv – Ninove

Voor Preflex begon het allemaal in 1993, met het eenvoudige, maar zeer interessante idee van Fons Van Der Poorten. Fons was elektricien en realiseerde zich hoeveel tijd en geld hij kon besparen als hij de stijve pvc-elektrobuizen zou vervangen door flexibele geribde buizen die vooraf voorzien zijn van installatiedraad of kabel.  Intussen is voor vele Europese elektro-installateurs het installeren met voorbedrade buis een evidentie en is Preflex voor hen nog altijd synoniem voor de originele kwaliteit en het grootste assortiment aan voorbedrade, flexibele buizen.  

Sinds 2017 maakt Preflex deel uit van de Pipelife groep. Preflex vult het leverprogramma van Pipelife aan met doordachte oplossingen voor veilige elektro-installaties.

Sinds 2019 commercialiseert Preflexibel ook de elektrobuizen Polivolt, Halovolt en Polvalit die door het zusterbedrijf, Pipelife Nederland, geproduceerd worden.

Preflex sign Ninove

Reddy - Seneffe

Medio 2021 neemt Preflexibel nv de Belgische fabrikant van inbouwdozen en installatiematerialen, Reddy NV in Seneffe, Henegouwen, over. Hiermee haalt Preflex de know-how van een gevestigde waarde in de spuitgiettechniek in huis. De kwaliteitsvolle inbouwdozen en hulpstukken van Reddy vervolmaken het Preflex totaalaanbod voor de elektro-installateur. 

Reddy

Pipelife - Always Part Of Your Life

Sinds 2022 bestaat de Pipelife groep dus uit Pipelife Kalmthout, Steinzeug-Keramo, Preflex en Reddy. Door de krachten te bundelen voorzien we de huidige en toekomstige generaties van oplossingen op het gebied van elektro, binnenriolering, afvalwater, regenwaterbeheer, nutsvoorzieningen en rioolrenovatie.


Contacteer ons

Een vraag of verzoek? We helpen u graag verder!

Email

Downloads

Vind hier de meest gevraagde downloads.

Downloads
Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek verzoek? Kies dan een van onderstaande contactmogelijkheden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbellen

Telefoonformulier
We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Mailformulier
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via e-mail.